Vodafone webmail

Vodafone webmail

Het is tegenwoordig heel belangrijk om goed bereikbaar te zijn. Of het nu gaat om privé contacten, of contacten van je eigen bedrijf of baan. Een snelle webmail op je telefoon of laptop is in die gevallen een heel handige uitkomst. Met Vodafone webmail kun je gemakkelijk inloggen en reeds bestaande mailboxen synchroniseren met de Vodafone inbox. Zo zie je direct wie je probeert te bereiken en vanuit welke mailbox. Een log in op de Vodafone webmail kun je doen via de app op je telefoon, maar ook via de browser. Als je Vodafone toestemming geeft om meldingen weer te geven, krijg je netjes een update op je telefoon wanneer er een mail binnen is gekomen.

Bekijk hier webmail van Vodafone >>

Meer:

Instellen e-mail en wachtwoord vergeten

Je kunt je Vodafone webmail gemakkelijk online instellen. Je kunt hierbij kiezen om een geheel nieuwe mail aan te maken met een Vodafone domein, of om een bestaande email van het werk of privé door te linken naar de Vodafone webmail app.

Het instellen e mail bij Vodafone gaat via de browser of de app. Je kiest of je een nieuw email adres aan wilt maken, of een bestaand account wilt koppelen en loopt door de stappen heen. Hierbij kies je een wachtwoord, profielfoto en kun je de informatie van je eventueel reeds bestaande account invoeren om deze door te linken.

Ga hier naar webmail van Vodafone >>

Wachtwoord veranderen

Wil je achteraf je wachtwoord veranderen? In de Vodafone webmail client kun je via instellingen gemakkelijk je wachtwoord veranderen. Vergeet niet dat je het oude wachtwoord in moet voeren om een nieuw wachtwoord te kunnen maken. Wachtwoord vergeten? Dan zal Vodafone een herstel e mail sturen naar het hiervoor opgegeven adres.

Maak nooit van je Vodafone adres ook het herstel-adres, want als je jouw wachtwoord dan vergeet, wordt het heel lastig om deze nog te herstellen.

Instellen e-mail IMAP en POP 3

Er zijn twee soorten e-mail vormen die je kunt gebruiken. Als je online moet aanmelden om je account te zien, zoals bij Gmail, Hotmail of Yahoo, maak je gebruik van een webmail. Je moet in die gevallen online aanmelden om je mails te bekijken. Een andere optie is het gebruik van echte e-mail door middel van een applicatie op je laptop of telefoon. Denk hierbij aan programma’s als Apple mail, Thunderbird of Outlook. Dit zijn programma’s waar je een bestaande e-mail aan kunt koppelen. Bijvoorbeeld je Gmail of Microsoft email.

Bij IMAP heb je vanaf elke computer toegang tot je email door in te loggen op een cliënt. Je hoeft hier geen programma’s voor te downloaden en de mails worden enkel online weergegeven. Yahoo, Vodafone en Hotmail zijn hier voorbeelden van. Of je nu in Amerika, Italië of Indonesië inlogt op je webmail. En of dit nu is vanaf een telefoon, computer of tablet, je zult je e-mails direct kunnen zien. Dergelijke e-mails zijn ook te syncen met je Vodafone webmail.

POP 3

Bij POP 3 kies je voor een systeem dat verbinding legt met een online server die jouw e-mails beheert. Je download de content uit je mailbox bij het inloggen naar je lokale computer, telefoon of tablet. Dit is in die gevallen en programma als Outlook. In die applicatie worden je e-mails vervolgens ingeladen. Hierbij kun je ook je reeds verzonden of ontvangen berichten inzien. 

Bij het gebruik van dit systeem, worden de mails dus fysiek op de lokale systemen gedownload. Op een gast computer in een hotel is dit geen handige optie, maar bij je eigen laptop, computer of tablet is dit een erg handige oplossing.
Vodafone webmail doorlinken

Je kunt de e-mails die via je Vodafone webmail binnen komen via bovengenoemde link methoden gemakkelijk doorsturen naar je computer of telefoon. Vodafone mails kunnen daardoor gemakkelijk gelezen worden via Thunderbird of Outlook, maar ook via je Vodafone webmail online. Jij bent in control en kiest wat voor jouw gebruik het gemakkelijkst is.