KPN Webmail

Over KPN Webmail

KPN biedt haar klanten de mogelijkheid om van een KPN email adres gebruik te maken. Om ervoor te zorgen dat u overal toegang heeft tot uw inbox is KPN webmail in het leven geroepen. Aan de hand van KPN webmail kan u via elk apparaat dat in verbinding staat met het internet inloggen op uw mail. Hiervoor dient u enkel naar een webpagina te gaan en in te loggen met uw inloggegevens. Vanuit de webmail omgeving is het vervolgens mogelijk om email te lezen, ontvangen, versturen, etc. Om gebruik te maken van een KPN email adres heeft u KPN internet nodig. Heeft u nog geen internet van KPN? Bekijk Hier de mogelijkheden.

Lees hier alle uitleg webmail van KPN >>

Meer:

KPN webmail inloggen

Het inloggen op de KPN webmail is erg makkelijk en binnen drie stappen gedaan:

 1. Surf naar de inlogpagina van de KPN webmail
  Surf binnen uw browser naar de volgende pagina: https://webmail.kpnmail.nl/mail/logon.asp of klik hier .
 2. Log in met uw gegevens
  Voer in het veld “gebruikersnaam” uw e-mail adres in, en in het veld “wachtwoord” het ontvangen ontvangen of zelf gekozen wachtwoord wat bij de gebruikersnaam hoort.
 3. Klik op de blauwe button met “inloggen”.
  Als u de juiste gebruikersnaam en wachtwoord ingevuld heeft zal u automatische doorgelinkt worden naar de inbox van uw KPN mail. Gebeurt dit niet? Dan is de kans groot dan u een verkeerd wachtwoord opgegeven heeft. Kijk verder op deze pagina hoe u dat op kan lossen.

Wachtwoord vergeten

Krijgt u een foutmelding bij het inloggen op uw KPN webmail? Dan heeft u naar alle waarschijnlijkheid een verkeerde gebruikersnaam of wachtwoord ingevuld. Bedenk hierbij altijd goed dat uw gebruikersnaam het email adres is en het wachtwoord voor uw KPN webmail anders is dan het wachtwoord voor de Mijn KPN omgeving.

Gelukkig is het geen groot probleem als u uw wachtwoord voor uw KPN email adres vergeten bent. Om dit op te lossen dient u het wachtwoord te resetten. Als u thuis bent kan u het wachtwoord resetten op de volgende pagina: http://www.kpn.com/helpwachtwoord, of Klik hier . Bent u niet thuis? Neem dan contact op met de KPN klantenservice. Dat kan 24 uur per dag, 7 dagen in de week gratis via 0800-0402. Vervolgens zal u per brief een nieuw wachtwoord ontvangen.

KPN webmail (e-mail) instellen

Om ervoor te zorgen dat uw KPN webmail goed functioneert is het belangrijk dat alle instellingen goed staan. Zo zorgt u ervoor dat uw email automatische opgehaald wordt, en dat u bijvoorbeeld email kan verzenden. In onderstaande tabbladen hebben wij de belangrijkste instellingen voor u op een rijtje gezet:

Inkomende serverinstellingen: pop.kpnmail.nl
Serverpoort: 995 (SSL aanvinken)
Verificatie vereist/identiteitscontrole: ja
Type versleuteling: TLS / SSL

imap.kpnmail.nl
Serverpoort: 993
Type versleuteling: TLS/SSL
Gebruikersnaam: uw volledige e-mailadres (inclusief @kpn.nl)
Wachtwoord: het wachtwoord van uw e-mailaccount

Gebruikersnaam: KPN e-mailadres
Wachtwoord: het wachtwoord van uw KPN e-mailaccount
Server: smtp.kpnmail.nl
Serverpoort: 587
Type versleuteling: STARTTLS (indien beschikbaar) / TLS / SSL
Verificatie vereist/identiteitscontrole: ja

KPN webmail inloggen

De KPN webmail is niet enkel voor @KPN.nl email adressen toegankelijk. Er zijn meerdere email adressen die KPN verstrekt waarmee gewerkt kan worden vanuit de KPN webmail omgeving. Met onderstaande email adressen heet u ook toegang tot de KPN webmail, en is de informatie op deze pagina dus ook van toepassing:

 • @kpn.nl
 • @planet.nl
 • @kpnplanet.nl
 • @kpnmail.nl
 • @hetnet.nl
 • @freeler.nl
 • @netmail.nl
 • @wxs

Veel gestelde vragen

Om direct uit te loggen drukt u rechtsboven op het tandwieltje rechtsboven in het scherm. Vervolgens kan u op afmelden drukken. Ben je vergeten om uit te loggen op een PC? Geen probleem! Na verloop van tijd (afhankelijk van instellingen) zal KPN u vanzelf uitloggen.

Een email bericht kan je simpel verwijderen door het e-mailtje te selecteren en vervolgens aan de rechterkant van het scherm op “verwijderen” te drukken.
Wil je meerdere berichten tegelijk verwijderen? Selecteer deze dan door het witte vierkantje aan de linkerkant van het bericht te selecteren. Klik vervolgens weer op “verwijderen” aan de rechterkant. Is de optie om meerdere e-mails tegelijk te selecteren niet zichtbaar? Klik dan onderin het scherm op het icoontje van drie liggende streepjes.

De KPN webmail is via elke browser te bereiken. De webmail werkt het beste als je de meeste up to date versie van de betreffende browser geïnstalleerd hebt

13 gedachten over “KPN Webmail”

 1. Gebruik al jaren zonder problemen kpn webmail.
  Nu is er op mijn laptop als ik de webmail open een te klein lettertype,alleen bij kpn webmail. Heb ws iets per ongeluk aangeklikt, heb bij allerlei instellingen…weergave etc geprobeerd dit weer in de originele lettergrootte te krijgen…helaas!
  Hoe krijg ik een groter lettertype ?

  Beantwoorden
 2. Heb mijn viaplay-knop niet AAN gezet. Zie toch kosten op mijn factuur.februari.
  Kijk nu via f 1tvpro.
  Graag terugstorting aub. 12.99 euro

  Beantwoorden
 3. Kan niet op de webmail pagina.
  Inloggen lukt gewoon, maar daarna niets.
  Ben in het buitenland , met goede wifi, maar ook zonder lukt het niet meer.
  De eerste 10 dagen, geen probleem. Nu niets.
  Gisteren klantenservice gebeld, die konden ook niet helpen.
  Wat is er mis!!

  Beantwoorden
 4. Helaas ontvang ik geen mail meer, bij xs4all was ik vanaf het eerste uur klant en… no problems.
  Nu ontvang ik totaal geen mail meer van xs4all. Hoe komt dat?

  Groet Ruud

  Beantwoorden
 5. Ik heb geprobeerd om zelf mijn abonnement aan te passen zodanig dat ik een ‘opneempakket’ erbij heb. Ik dacht dat middels een hussel pakket te moeten regelen, maar ik heb nu wel een husselpakket, maar kan nog steeds geen programma’s opnemen. Wat heb ik fout gedaan ?
  Graag hulp bij het aanpassen.

  Beantwoorden
 6. ik wilde overstappen naar budget maar ik had 2 week de tijd ,nu dacht ik ik kom in de moeilijk heden met mn mobiel en internet wand ik heb alles in een bij de kpn dus ik blijf bij de kpn dank voor de moeite

  Beantwoorden
 7. Ik heb een modem van KPN beneden en heb een modem in de slaapkamer
  Wat voor kabel heb ik nodig om de modems aan te sluiten zodat ik ook boven
  Tv kan kijken

  Beantwoorden

Plaats een reactie