Caiway storing

Caiway storingen

Caiway is een grote speler op het gebied van Televisie, internet en Telefonie. Het bedrijf doet er zijn uiterste best voor om storingen te voorkomen, maar helaas kan het ook bij deze provider voorkomen dat je hinder ondervind in het gebruik van je diensten doordat er sprake is van een storing. Als diensten niet werken is het altijd heel makkelijk om te roepen dat er een storing is, maar er kunnen ook andere oorzaken voor zijn. Zo kan het bijvoorbeeld komen doordat de kabeltjes thuis niet goed aangesloten zijn waardoor de diensten niet optimaal werken. 

Bekijk hier de actuele storingen >>

Problemen met:

Daarnaast kan er bijvoorbeeld ook sprake zijn geweest van een stroomonderbreking waardoor het modem is uitgevallen. Het is dus altijd belangrijk om goed te kijken naar wat er aan de hand is in de woning voordat je op zoek gaat naar oplossingen voor storingen. Mocht er niks aan de hand zijn in de woning, dan is het tijd om verder te kijken. Storingen zijn altijd vervelend, maar vaak kunnen deze altijd wel heel snel worden verholpen. Caiway is een provider die een uitgebreide doe-het-zelf pagina heeft opgesteld waar je makkelijk stap voor stap op kunt zoeken wat voor storing er speelt en hoe je dit vervolgens stapsgewijs kunt oplossen. 

Daarnaast heeft het ook een actuele storingen en onderhoud pagina waarop je kunt zien of dat je de enige bent die de storing ervaart of dat ook andere gebruikers hier last van hebben. In dit laatste geval is de melding van de storing vaak al bekend bij de provider en zijn ze achter de schermen al bezig met het vinden van een geschikte oplossing. Mocht er geen sprake zijn van een algemene storing dat is het tijd om op zoek te gaan naar de storing en de oplossingen hiervoor.

Storing met televisie

Een van de meest voorkomende storingen zijn storingen die zich voordoen op de dienst televisie. Televisie kijken behoort tegenwoordig tot de basisbehoeften van de mens. Dit komt omdat we al het nieuws, maar ook veel entertainment doorkrijgen via de televisie. Er kan dus wel gesteld worden dat de televisie onmisbaar voor ons is. Waar je vroeger alleen maar gebruik maakte van een antenne, hebben we nu vooral te maken met digitale ontvangers waarmee het signaal naar de televisie toe wordt geregeld. Er zijn verschillende storingen die zich kunnen voordoen.

Bekijk hier de storingen met televisie >>

Zo kun je bijvoorbeeld denken aan blokken of strepen in beeld. De oorzaak hiervan is vaak een slecht signaal of een codering waardoor zenders niet goed doorkomen. Zwak of geen signaal is een ander probleem dat veel voorkomt. Dit, omdat voor het ontvangen van televisie gebruik wordt gemaakt van het internet. Wanneer er sprake is van een zwak of slecht signaal van het internet of van de televisieontvanger, zal dit leiden tot geen goede ontvangst met de te ontvangen zenders.

Een E-foutmelding is een andere melding waarbij er een foutmelding op het scherm wordt weergegeven. Deze meldingen zijn divers en de bijbehorende oorzaken kun je opzoeken. En natuurlijk kan het ook zijn dat de ontvanger helemaal niet reageert.

Oplossen en verhelpen

Wanneer er sprake is van een storing met de diensten, dan wil je deze natuurlijk zo snel mogelijk opgelost hebben. Allereerst is het belangrijk dat je zelf op zoek gaat naar de oorzaak van de storing. Zeker als je te maken hebt met een storing die wordt veroorzaakt door invloeden van in de woning of in het gebouw.

Als je bijvoorbeeld te maken hebt kapotte kabeltjes of een slechte stroomvoorziening dan dien je dit soort problemen eerst zelf op te lossen.

Wanneer je dit bent nagegaan, kun je op de website van de provider of er sprake is van een algemene storing. Dit wil dan zeggen dat je zeker niet de enige bent die last heeft van de storing, maar dat er ook anderen zijn net zoals jij die niet optimaal gebruik kunnen maken van de diensten. Wanneer dit aan de hand is, hoef je je vaak geen zorgen te maken omdat de storing dan vanzelf verholpen wordt. Als er geen algemene storing is kun je naar de storingen pagina gaan van Caiway. Hier staat stap voor stap beschreven wat je in verschillende situaties dient te doen.

Bekijk hier de actuele storingen >>

Speedtest

Een probleem – storing melden? Reageer hieronder en praat mee. 

Storingen met het internet

Misschien is dit wel een van de meest vervelende soorten storingen waar men last van kan hebben. Omdat de diensten televisie en telefonie ook via het internet werken, kan een storing met het internet je dus helemaal buitensluiten van de buitenwereld. Zo kan er bijvoorbeeld geen internetverbinding zijn of misschien wel een trage verbinding. Een verbrekende verbinding is een ander probleem of problemen met bijvoorbeeld je e-mail. Vaak liggen deze storingen aan een slechte ontvangst, met een defect modem of door verkeerde instellingen.

Bekijk hier de internet storingen >>

Telefonie

Alhoewel steeds meer mensen ervoor kiezen om gebruik te maken van hun mobiele telefoon, zijn er nog steeds mensen die graag met de vaste lijn bellen. Voor deze mensen is het dan bijzonder vervelend wanneer ze hinder ondervinden met het gebruik van hun vaste telefonie. Zo kunnen ze bijvoorbeeld niet bellen of gebeld worden, of is het geluidskwaliteit van de gesprekken erg slecht. Ook hier zijn verschillende oorzaken in te vinden, zoals bijvoorbeeld een defect toestel of problemen met de internetverbinding.

Zo kun je er misschien voor zorgen dat je zelf, aan de hand van deze stappen, de storing op kunt lossen. Als je er echt niet uitkomt, dan kun je contact opnemen met de Online Klantenservice of je vraag schriftelijk of telefonisch laten behandelen. Zo zal de storing samen met de Klantenservice medewerkers worden behandeld en opgelost. En waar nodig zal er ook een monteur worden aangestuurd. Storingen worden doorgaans snel opgelost, tenzij het probleem zo groot is (denk bijvoorbeeld aan een kabelbreuk) dat er wel wat meer tijd overheen gaat.

Storing of probleem melden

Heb je last van een storing of ervaar je bepaalde problemen bij Caiway? Reageer dan hieronder.

2 gedachten over “Caiway storing”

Plaats een reactie